zaterdag 18 september 2010

Verbouwing Peuterland bijna voltooid

De peuters kunnen er met fantasie spelen. De leidsters werken er prettig. Dat wilde ik bereiken met de inrichting van Peuterland, de peuterspeelzaal van Hutspot in de Rotterdamse Montessorischool.

De reacties van de mensen die er straks dagelijks in werken en de ouders zijn ronduit positief. Dankzij mijn passie voor kleur en materiaal heb ik dit kale, hoge klaslokaal werkbaar en toch speels, duurzaam en heel vrolijk kunnen maken.

De opdracht kwam van de organisatie van Hutspot, de buitenschoolse opvang die nu ook deze ruimte exploiteert. Voordat de peuters van alle onderdelen veilig gebruik mogen maken gaat de Hutspotleiding alle details na. De leidsters gaan het intensief gebruiken en zorgen nog voor opmerkingen ter verbetering.

Samenwerking
Het sterke, architectonische plan voor het interieur lag er al. Daarvoor was Rob Ruoff van Ruoff Architecten verantwoordelijk. Voor het interieurontwerp koos ik voor mooie materialen, heldere kleuren en een bijzondere illustratie van de Rotterdamse illustrator Caroline Ellerbeck. Met haar realiseerde ik al eerder de 'Leuke Keuken' voor Hutspot.
Dit keer werkte ik ook samen met Guido Doesborg, eigenaar van VOF De Dochteronderneming. Hij is een enthousiaste, creatieve aannemer die ik al lang ken. Het stond al tijden op mijn verlanglijstje om eens met hem samen te werken! Hij heeft het grondplan in korte tijd gerealiseerd en over veel dingen creatief meegedacht.

Materiaal en kleuren
Het bamboe plaatmateriaal van Bambusa geeft een mooie natuurlijke uitstraling. De oranje Hutspotkleur komt helder tot uiting aan de binnenkant van de trap. Het deel met aanrecht en kinderwasbak is in een helderblauwe Abet-toplaag uitgevoerd.
De balustrade en trapwand is computergestuurd gefreesd op het maximale formaat bij De Klerk in Delft. Fijn dat Caroline Ellerbeck in Adobe Illustrator haar tekeningen maakt! Ik kon haar illustraties redelijk eenvoudig voorbereiden voor het freeswerk.

De officiƫle opening volgt in januari 2011.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten