donderdag 1 december 2011

Werken in Robinia pseudoAcacia

 Bouwen in echt massief hout is mooi werk. Echt spannend wordt het om dat met Robinia pseudoAcacia te doen. Het is bijna kruisdradig en werkt harder dan ik! Ik was eerder al onder de indruk van de bijzondere kwaliteit van ons enige Europees hardhout. Een vriend van mij had er over vertelt en zelf kans gezien een bos aan te planten.

spanten en hardhout-schroeven
Toen Marjan Ketner (architect van Ketner Olsen) mij vroeg een aantal meubels voor buiten te detailleren én te maken greep ik mijn kans om met Robinia te werken. Door de juiste verbindingen en juiste toleranties te hanteren kan je dan toch een maatvast resultaat behalen. De ronde spanten zijn uit dikke balken gezaagd.

afsluitbare babyplekdetails: spiegellatten en bellengaten

Het geleverde project ziet er sterk en ruimtelijk uit: het resultaat van een goede samenwerking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten